Gura Humorului
Oraşul Gura Humorului este situat în partea centrală a judeţului Suceava şi reprezintă limita estică a Obcinilor Bucovinei şi Munţii Stânişoarei la Nord în depresiunea Humorului. La Nord se află Obcina Humorului, la Sud se află Obcina Voroneţului iar la Vest se află Obcina Mare. Numele Gura Humorului vine de la aşezarea sa, de la gura de vărsare a pârâului Humor în râul Moldova. A fost declarat Oraş începând cu anul 1904. Gura Humorului este una dintre staţiunile turistice căutate de mii de turişti datorită cadrului plăcut şi pitoresc pe care îl deţine dar şi a centrului religios care are o deosebită importanţă.
Gura Humorului
Ce poţi vizita în Gura Humorului? Obiective turistice Gura Humorului Judeţul Suceava
Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului: strada Piaţa Republicii, nr.2. Tematica muzeului a fost gândită ca o călătorie virtuală în universul spiritual al satului bucovinean de la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Rezervaţia paleontologică şi geologică Piatra Pinului şi Piatra Şoimului: cele două rezervaţii alcătuiesc o arie protejată de interes naţional situată în staţiunea turistică Gura Humorului. În cadrul rezervaţiei Piatra Pinului se întâlneşte un fenomen singular în ţară şi anume creşterea afinului negru la cea mai mică altitudine de 600 m.
Pârtia Şoimul din Gura Humorului: adresa Aleea Piatra Pinului, nr. 251. Există 2 pârtii şi anume Pârtia Şoimul I care are gradul de dificultate ridicat cu lungimea de 1,478 km şi Pârtia Şoimul II care are gradul de dificultate mic cu lungimea de 496 m. Deasemenea este dotată cu pârtie de săniuş, tunuri de zăpadă, telescaun de aproximativ 1,5 km.
Pârtia „Şoimul”
Biserica Catolică Preasfânta Treime din Gura Humorului: se află în centrul oraşului pe Bd. Bucovinei nr. 10, este construită în anul 1811 şi este cea mai veche biserică catolică în funcţiune din Bucovina.
Biserica Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Gura Humorului: se află pe Bulevardul Bucovinei nr. 26, de-a lungul şoselei care traversează localitatea de la est la vest. A fost construită între anii 1876- 1885 de către preotul Simeon Cobilanschi.
Biserica Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului: se află pe strada Mănăstirea Humor, nr.2 pe drumul ce duce către Mănăstirea Humor. A fost construită în anul 1862 fiind pe rând biserică armenească, luterană apoi ortodoxă.
Catedrala Naşterii Domnului din Gura Humorului: se află pe strada Piaţa Republicii nr.2, a fost construită între anii 1994- 2011 fiind ridicată în memoria eroilor şi martirilor neamului deasemenea în cinstea armatei române.
Marea Sinagogă din Gura Humorului:este un lăcaş de cult evreiesc, oraşul a avut rabini care conduceau activitatea religioasă a comunităţii. Sinagoga se află pe strada Sfântul Gavriil nr.25 în centrul oraşului. A fost construită în anul 1871 de către omul de afaceri Wolf Kleinberg. Are aspectul unei clădiri obişnuite cu o înfăţişare exterioară modestă.
Complex Agrement Ariniş din Gura Humorului: este un loc unde poţi petrece o zi minunată, este un centru de joacă dedicată adulţilor dar mai ales copiilor. Parcul conţine: Escalada Park, Aventura Park, Tir cu arcul, Paintball, Climbing Zone, Tiroliana de deasupra Râului Moldova, Trasee montane, Pârtia de ski „Şoimul”, Turnul de observare de pe pârtia Şoimul, Telescaun de pe pârtia „Şoimul” spre Turnul de observare „Şoimul”, Trasee de Mountain Bike, Maverick- Adventure.
Complex Agrement Ariniş
Obiective turistice din împrejurimi. Ce poţi vizita în Judeţul Suceava?
Mănăstirea Humor din Localitatea Mănăstirea Humorului, Jud. Suceava este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1530 de către logofătul Toader Bubuiog.
Mănăstirea Voroneţ din Localitatea Voroneţ, Gura Humorului este un complex monahal medieval construit în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni de către Ştefan cel Mare. Încă din timpul domniei lui mănăstirea devine un important centru de credinţă şi cultură din Moldova medievală.
Biserica Arbore din satul Arbore, se află de-a lungul drumului naţional DN2K care leagă oraşele Milişăuţi şi Solca din Judeţul Suceava. Este construită în anul 1502 de către hatmanul Luca Arbore din piatră brută şi cărămidă.
Mănăstirea Suceviţa din satul Suceviţa, Jud. Suceava, este construită între anii 1583-1586. Este o ctitorie comună a familiei Movileştilor (Gheorghe Movilă, Ieremia Movilă şi Simion Movilă) ridicată pe vatra unui aşezământ mai vechi.
Mănăstirea Putna
Mănăstirea Putna din Localitatea Putna, Jud. Suceava este construită între anii 1466- 1469 de către Ştefan cel Mare. Este unul dintre cele mai importante centre culturale, religioase şi artistice româneşti. Lăcaşul deţine un bogat muzeu mănăstiresc dotat cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane şi altele. Aici se află mormântul lui Ştefan cel Mare, Bogdan al VI-lea fiul lui Ştefan cel Mare, Maria Principesa fica lui Ştefan cel Mare, Ştefan al VII-lea fiul lui Bogdan al VI-lea şi Maria Doamna soţia lui Petru Rareş.
Mocăniţa Huţulca Moldoviţa- Argel din satul Moldoviţa Jud. Suceava: plecarea se face din Gara Moldoviţa, excursia durează 3 ore, sosirea este în satul Argel unde există un restaurant cu produse tradiţionale. Calea ferată cu ecartament îngust a fost construit de un proprietar de gater Louis Ortieb din Munchen şi dată în folosinţă în anul 1888 pentru transport de masă lemnoasă de la pădure la gater. Linia are 12 km. Biletul dus-întors este de 45 ron adulţi şi 25 ron copii peste 6 ani.
Mega Tiroliana „La Palma”sau Mega Tiroliana Bucovina: se află în Pasul Ciumârna (sau Pasul Palma) între satele Suceviţa şi Ciumârna în Localitatea Vatra Moldoviţei din Judeţul Suceava. Trecătoarea situată pe DN17A la 1100 m altitudine traversează Obcina Mare legând Valea Moldoviţei de Podişul Sucevei. În punctul cel mai înalt al trecătoarei este ridicat un monument din anul 1969 de forma unei palme umane numit chiar Palma sau Monumentul Drumarilor. Tiroliana este cea mai lungă din România având 1,1km, înălţimea de 100m, viteza de 100 km/h. Se poate opta pentru un zbor în poziţie normală care costă 50 ron/cursa sau în poziţie de „Superman” care costă 70 ron /cursa.
Bucovina Outdoor Adventure : veţi găsi adrenalină pe trasee destinate familiilor cu copii, începătorilor, iubitorilor de senzaţii tari deasupra apelor învolburate ale râului Bistriţa. Bucovina Rafting şi Kayaking de la Crucea, Suceava. Doar cu rezervare. Număr contact: 0757889052.